Reacties

3 reacties

  • Map Boting
    januari 30, 2014 - 22:26pm

    Bert Wagendorp schreef op donderdag 30 januari in zijn column in de Volkskrant: “Hij (Frans Weekers) stroffelde van de ene affaire naar de andere. Hij werd voortdurend overvallen door wat de voormalige Britse premier Harold Macmillan ooit omschreef als: ‘events, my dear boy, events’ : onverwachte gebeurtenissen die voor ellende zorgen”.

  • Pieter van Dalen
    mei 2, 2014 - 08:46am

    In een interview met de Volkskrant van woensdag 30 april 2014, vertelde EU president Herman van Rompuy dat hij kort na zijn aantreden door zijn topambtenaren apart werd genomen. “Zij waren in het diepste geheim bezig met Griekenland, dat zijn toegang tot de financiële markten dreigde te verliezen. Buiten die kleine kring wist niemand wat er ophanden was”, althans volgens Van Rompuy. Een aantal economen zag al een tijdje aankomen dat Griekenland niet meer op de openbare kapitaalmarkt terecht kon, al veel eerder dan van Rompuy en zijn adviseurs. Als antwoord op de vraag: ‘wat is de les?’ zegt Van Rompuy het volgende: “Laten we even aan pseudowijsheid doen: in het leven, ook het politieke, ben je altijd afhankelijk van verrassingen, van gebeurtenissen. Je moet je voortdurend aanpassen. ‘Events, events’, antwoordde de Britse premier Macmillan ooit op een vraag wat hij het meest vreesde voor zijn regering. “Degenen die schermen met de maakbaarheid van de samenleving moeten de politieke verantwoordelijkheid nemen. Dan leer je met het onverwachte omgaan”. De laatste vraag aan Van Rompuy luidde: ‘En wat gaat u na 1 december doen, als uw mandaat er op zit’? Van Rompuy antwoordde, “Niks, ik ga uit de politiek. Mijn tijd zal zich wel vullen, er zullen dingen uit de lucht komen vallen. Events, events, events”.

  • John van Koert
    augustus 2, 2014 - 11:12am

    De fysicus Gerard ’t Hooft sprak enige tijd geleden over “kneedbare wetenschap”. Ik denk dat de dissertatie en het stuk op de web-site onder deze noemer vallen.
    Waarom?
    De zin: “Media spelen ondergeschikte rol bij ontstaan van issues” deed mij de wenkbrauwen fronsen.
    Als ik terugdenk aan het MDI-onderzoek dat plaats heeft gevonden van 1981 t/m maart 1998, herinner ik me maar al te goed dat de enige variabele die met media te maken had, een nogal kreupele variabele was, namelijk het lezen van kranten en tijdschriften. Vrijwel elk jaar veranderde de inhoud van deze variabele en in één jaar was er helemaal geen sprake van zo’n variabele.
    Andere media, radio en t.v., zijn toen helemaal niet aan de orde gekomen.
    De dissertatie is geschreven in de nieuwe eeuw. Juist in deze nieuwe eeuw zijn de sociale media sterk opgekomen.
    Ik meen dat de uitspraak “Media spelen ondergeschikte rol bij ontstaan van issues” voor de periode 1981-1998 onvoldoende onderbouwd is en voor de periode na 1998, waarin geen onderzoek plaats vond, mogelijk helemaal niet meer opgaat.

Hier kunt u een reactie achterlaten